אילו סוגי חברות ניתן לפתוח בארה"ב?
חברות אמריקאיות מתחלקות לשלוש קטגוריות עיקריות: תאגיד (C-Corp), חברה שקופה (S-Corp) או חברה בע"מ (LLC). לכל אחת מהקטגוריות יש את היתרונות והחסרונות שלה.
תאגיד (C-Corp) – תאגיד נדרש לדווח על כל הכנסותיו במסגרת דיווח של טופס 1120 על פי הקריטריונים השונים של המדינה בה התאגיד הוקם. לא תמיד נדרש לדווח למדינה. בנוסף, התאגיד נדרש לדווח למדינה על הכנסותיו במקרה והוא מקיים פעילות עסקית בארה"ב וייתכנו חובות מס נוספים.
"חברה שקופה"(S-Corp) - תום שנת המס החברה צריכה לדווח על הכנסותיה במסגרת טופס S1120 אך היא איננה חייבת במס. היתרון בגישה זו הוא תשלום מס ברמת היחיד ולא כחברה, בניגוד ל-C-Corp, כך שאין כפל מס, אין מס חברות ואין מס דיבידנד. במצב זה בעלי המניות הם אלה שחייבים לפרט בדוחות האישיים למס הכנסה מתוך ההכנסות היחסיות שלהם בתאגיד, אם מתקיימים התנאים הבאים:
• מקסימום 100 בעלי מניות בתאגיד. בעל המניות חייב להיות בעל אזרחות אמריקאית, מחזיק גרין קארד או ויזה מיוחדת.
• בעלי המניות הם יחידים, עזבונות או נאמנויות.
• ישנו סוג אחד בלבד של מניה.
• התאגיד איננו חברת מכירות בינלאומית, ביטוח או מוסד פיננסי.
• לא מדובר בחברה ציבורית.
תאגיד C-Corp שכבר הוקם יכול להפוך לחברה שקופה. הרווח הנקי בחברה שקופה אינו חל על הביטוח הלאומי האמריקאי.
חברה בע"מ Limited Liability Company (LLC) – הגרסה המקבילה של חברה בע"מ בישראל. בעלי המניות נקראים חברים בחברה ותשלום המס הוא ברמת היחיד, מה שהופך אותה לאידיאלית בתחום הנדל"ן. בשונה מחברה שקופה, גם זר יכול לפתוח חברה בע"מ.
אפשרות נוספת היא לדווח על הכנסות החברה כשותפות במקרה ויש שני חברים ומעלה ויותר מבעלים אחד באמצעות טופס 1065 . היתרונות של גישה זו הם שחברים פסיביים בשותפות אינם חייבים בתשלום ביטוח לאומי וישנה הפרדת ישויות והגנה על נכסים אישיים במקרה של תביעה. מצד שני, יש גם כמה חסרונות: לא תוכלו לקבל את הרווחים כהכנסה מעבודה וליהנות מיתרונות המיסוי הכרוכים בכך, ובחלק מהמדינות במקרה שאחד השותפים עוזב הינכם מחויבים על פי חוק לסגור אותה ולפתוח מחדש תחת שם אחר.
אופציה נוספת היא להישאר ישות שאיננה קיימת לצרכי מס (Disregarded Entity), ברירת המחדל אם הבעלים הוא מחזיק במאה אחוזים מהחברה. אם ישנו בעל יחיד לעסק, אפשר לבקש מה-IRS לא להתייחס אליו כישות נפרדת לצרכי מס, מה שהופך את הדיווח השנתי לפשוט יותר מאחר ונדרש רק דיווח אחד במקום כמה דיווחים נפרדים. חשוב לציין שהמס משולם ברמת היחיד בחברות שקופות אחרות כמו תשלום מס על העסקת עובדים עדיין קיימות.
שלבי תהליך פתיחת עסק בארה"ב:
• תתבקשו למלא מספר טפסים, שכוללים פרטי מידע אישי על בעלי החברה ועל סוג החברה שברצונכם לפתוח.
• הבקשה להקמת החברה החדשה תועבר לגופים המתאימים במדינה הרלוונטית והחברה תוקם לאחר כמה ימים.
• שבועיים לאחר פתיחת העסק תקבלו מספר זיהוי אמריקאי (EIN) של החברה.
מדוע חשוב להיעזר ברואה חשבון אמריקאי?
מיסוי פתיחת עסק בארה"ב הוא תהליך מורכב שחייב להיעשות במדויק על פי ההוראות של רואה חשבון אמריקאי, שבקי לא רק בחוקי המס הפדרליים אלא גם בניואנסים של חוקי המדינות השונות בארה"ב. יועץ מס אמריקאי יכול לייעץ לכם לבחור באיזו מדינה עדיף להקים את העסק החדש שלכם ולמנוע הסתבכות בלתי רצויה מול רשויות המס בארה"ב, שידועות כקפדניות מאוד באכיפת החוקים. בנוסף, לרואה חשבון אמריקאי יהיה קל יותר לסייע בהגשת הדו"ח השנתי על הכנסות החברה בע"מ או התאגיד במקום שתיאלצו להתמודד עם המטלה הזו, שלפעמים עלולה להיות סבוכה, בכוחות עצמכם.
בשורה התחתונה, אם הינכם מתכננים לפתוח עסק חדש ב"ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות" ולא רוצים להסתבך עם מיסוי של פתיחת עסק בארה"ב וכל היוצא בזה, רואה חשבון אמריקאי יעזור לכם להתחיל ברגל ימין.
נכתב ע''י דוד